O piškotkih

Piškotke shranjuje brskalnik s katerim dostopate do spletnih vsebin in so shranjeni na računalnikih, tablicah in mobilnih telefonih. Z razglasitvijo zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) je potrebno obiskovalce spletnih mest obvestiti o uporabi in soglašanju obiskovalcev z uporabo piškotkov.

Kaj so piškotki?

Piškotki so besedilne datoteke, ki se shranjujejo v naprave s katerimi dostopate do interneta. Namen piškotkov je prepoznavanje posameznih naprav, ki ste jih kot uporabnik uporabili pri dostopu do spletnega meta. Shranjevanje piškotkov se nadzoruje z brskalnikom, ki ga ima uporablja uporabnik. Tako se lahko že z nastavitvami brskalnika shranjevanje piškotkov po želji uporabnika omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj se piškotki uporabljajo?

Piškotki se uporabljajo za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša, saj si spletno mesto s pomočjo piškotkov zapomni posameznikove preference in spletno izkušnjo. Posledica tega je, da je uporabniku prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa je bolj učinkovito in prijazno.

Piškotki, ki jih shranjuje spletno mesto www.pleskarstvo-niansa.si

Ime piškotka Namen Čas Podjetje Več o
_ga Statistika ogledov spletne strani 2 leti Google Universal Analytics _ga
_gat Statistika ogledov spletne strani 10 minut Google Universal Analytics _gat
PHPSESSID Osnovno delovanje spletne strani Trajanje seje Pleskarstvo Niansa
_EC_TEST_ Osnovno delovanje spletne strani Trajanje seje Pleskarstvo Niansa
easy-cookie-law Obvestilo o uporabi piškotkov 1 mesec Pleskarstvo Niansa easy-cookie-law

Z nastavitvami piškotkov lahko upravljate tudi v vašem spletnem brskalniku

Več o upravljanju z nastavitvami piškotkov najdete na spodnjih povezavah. Izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Internet Explorer 9
Internet Explorer 7 in 8
Firefox
Chrome
Opera (ENG)
Safari (ENG)

To spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se avtomatsko shranijo na napravo s katero dostopate do spletnega mesta. Piškotki, ki jih uporabljamo, nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Z nadaljnjim brskanjem po našem spletnem mestu se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih | Zapri